Anime çizim dersleri!
AnimemanganTR :: Diğer :: Eğitim
1 sayfadaki 3 sayfası • Paylaş •
1 sayfadaki 3 sayfası • 1, 2, 3 
Anime çizim dersleri!
Merhaba.
Öncelikle kendimi tanıtayım ben Dilek Ticaret lisesi mezunuyum ama ticaretle filan hiç alakam yok
çizgi film animasyon bölümünü de okumadım ama inşlh önümüzdeki sene başlamayı düşünüyorum
Sizlere animasyon çiziminin ilk önce başlangıcını anlatacam tabi eksik bilgi verebilirim bunun için şimdiden af diliyorum
Şimdi ilk çizimle başlıyorum
Çok basit bir çizim örneği oldu kusura bakmayın ama gerekli bilgiyi veren bir çizim

Yapmanız gereken ilk iş çizimin detaylarına girmeden önce karakterin duruşunu belirlemek tabi bunu yapmak için ilk önce omurilik çizgisi belirlenir düz bir çizgi olmayacak yatay olmalı elbetteki omuz çizgisi de olacaktır bunu da oval çizmeliyiz aynı şekilde (tabi bu asil bir duruş için verilmiş hatlardır farklı karakter duruşları için farklı çizmemiz gerekiyor)
Bu taslak oluşturulduktan sonra çizime aslı vücut görüntüsünü çizecez
Not: tekrar belirtiyorum tamamen kendi bilgilerim doğrultusunda bir anlatım yapıyorum eksiklerim olabilir hatta fazlalıklarım bile olabilir nede olsa çizim ile uğraşıyorum hafif çatlaklık da varr
Öncelikle kendimi tanıtayım ben Dilek Ticaret lisesi mezunuyum ama ticaretle filan hiç alakam yok
Sizlere animasyon çiziminin ilk önce başlangıcını anlatacam tabi eksik bilgi verebilirim bunun için şimdiden af diliyorum
Şimdi ilk çizimle başlıyorum
Çok basit bir çizim örneği oldu kusura bakmayın ama gerekli bilgiyi veren bir çizim

Yapmanız gereken ilk iş çizimin detaylarına girmeden önce karakterin duruşunu belirlemek tabi bunu yapmak için ilk önce omurilik çizgisi belirlenir düz bir çizgi olmayacak yatay olmalı elbetteki omuz çizgisi de olacaktır bunu da oval çizmeliyiz aynı şekilde (tabi bu asil bir duruş için verilmiş hatlardır farklı karakter duruşları için farklı çizmemiz gerekiyor)
Bu taslak oluşturulduktan sonra çizime aslı vücut görüntüsünü çizecez
Not: tekrar belirtiyorum tamamen kendi bilgilerim doğrultusunda bir anlatım yapıyorum eksiklerim olabilir hatta fazlalıklarım bile olabilir nede olsa çizim ile uğraşıyorum hafif çatlaklık da varr
En son Desire tarafından Perş. 23 Ekim - 16:21 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Geri: Anime çizim dersleri!
o.0 Teşekkürler.
Moom olan insanlık
Sonucta hata vardır her zaman da neyse... İyi çizmişsiniz yani çok iyi çizgiler.
Benim onu yapabilmem için en az 1 gün uğraşmam gerek herhalde çizim 0 benim.

Sonvaynard- Süper Animeci

-
Ruh Hali:
Teşekkürler, desire, bu derslerin devamını bekliyorum, ve eğer mümkünsü yakın planda yüz-ifade nasıl yapılır merak ediyordum, onu da anlatırsan sevinirim. Kolay gelsin.

Beyazm- Admin

-
Ruh Hali:
Ben teşekkür ederim bana bu fırsatı verdiğiniz için
Ben ilk önce duruşları göstermek istiyorum aslında çizimin ilk başlarında yüz çizilmemeli duruşa göre daha sonradan bir ifade çizilmeli yani yüz ifaseini duruş belirliyor ama vaktiiz çok nasıl olsa onu da bi gün anlatırım
Ben ilk önce duruşları göstermek istiyorum aslında çizimin ilk başlarında yüz çizilmemeli duruşa göre daha sonradan bir ifade çizilmeli yani yüz ifaseini duruş belirliyor ama vaktiiz çok nasıl olsa onu da bi gün anlatırım

ilk resimde araştırma çizimlerini görebilirsiniz aslında araştırma çizgileri olamdan bir çizim yapılmaz genelde çizim güzel olmaz ama ben onlar olmadan da güzel çiziyorum nedense
orantılı çizmek için gerekli olan bişeydir araştırma çizgileri
resmi tamamladıktan sonra koyu çizgilerle asıl çizgiler belirlenir daha sonra resmi temize çekmek gerekiyor ışılı bir masada yapmak daha iyi olur resmi temize çektiketen sonra bilgisayara aktarıp renklendirme yapılmalıdır.
Ve bu arada hiç istek göremiyorum arkidişler öğrendiklerinizden sonra bir çizim yapıp buraya ekleyebilirsiniz

Arkadaşım, teşekkür ederim, emeğine sağlık
ama, sen bilen adama göre anlatıyorsun
, bizim gibi resimden bi haber vatandaşlar anca melül melül bakıyor
, olayı biraz daha temele indirgesen
, böyle sanki derslerin ortasından başlamış gibi oluyor :yuy: . Ama birinin çizim dersleri vermesi fikri güzel bence 
ama, sen bilen adama göre anlatıyorsun
, bizim gibi resimden bi haber vatandaşlar anca melül melül bakıyor
, olayı biraz daha temele indirgesen
, böyle sanki derslerin ortasından başlamış gibi oluyor :yuy: . Ama birinin çizim dersleri vermesi fikri güzel bence 
zagato- Isınan üye

Merhaba arkadaşım.
Ben teşekkür ederim yorumun için
şu şekilde anlatayım aslında tabiki bu anlatımlar yeterli değil canlı olarak verilmeli bu dersler böyle bir imkan olsa elbetteki anlatabilirim tabiki eksiklerim var ilk çizime dikkat edersen çizimin en başını anlatıyorum yani iskeletle başladım.
Daha önce de belirttiğim gibi karşılıklı anlatabilsem daha yararlı olur sanırım örneğin bir forum buluşmasında ek olarak çizim ile uğraşanlar da bir araya gelirse güzel paylaşımlar olabilir.
Tekrar teşekkür ederim.
İyi günler.
Ben teşekkür ederim yorumun için
Daha önce de belirttiğim gibi karşılıklı anlatabilsem daha yararlı olur sanırım örneğin bir forum buluşmasında ek olarak çizim ile uğraşanlar da bir araya gelirse güzel paylaşımlar olabilir.
Tekrar teşekkür ederim.
İyi günler.
oranlarla anlatsaydın daha iyi olurdu
(animelerinde belirli oranları var)

digigirl- Süper Animeci

-
Ruh Hali:
1 sayfadaki 3 sayfası • 1, 2, 3 
Similar topics» Elektrik Tesisat Çizim Programı 5.1.8
» Eagle3D Baskı Devre Çizim Programı
» İmage Ready Dersleri